éénendertig

Open brief

Een paar dagen geleden werd het land opgeschrikt door onze zwaarste aanslag tot nu toe. Bij een explosie op de redactie van de krant waar ik vroeger werkte, zijn inmiddels al meer dan twintig mensen om het leven gekomen. In naam van Kleine Opstand wil ik mijn deelneming betuigen aan de vrienden en familieleden van de slachtoffers. Voor de explosie heb ik meermaals naar de redactie van de krant gebeld en drong ik erop aan de gebouwen te ontruimen. Het is immers nooit de bedoeling geweest dat er slachtoffers zouden vallen. Dat deze slachtoffers er momenteel wel zijn, komt omdat niemand op de redactie gehoor gaf aan mijn oproep. Niemand nam enig initiatief om de gebouwen te ontruimen. Dit maakt pijnlijk duidelijk hoe men in het desbetreffende bedrijf reageerde: de deadlines die men moest halen, primeerden boven het welzijn van de werknemers.
Daarnaast maakte het ook mijzelf duidelijk waar Kleine Opstand om draait, namelijk dat niets voorspelbaar is. Hoewel de actie zeer goed voorbereid was, hadden we geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat men het gebouw niet zou ontruimen. Het is ook voor onszelf een wijze les.
Eenzelfde les moeten we leren wanneer we vaststellen wat copycats overal in dit land aanrichten. Wij zijn met een beweging gestart die blijkbaar bijzonder veel mensen weet te inspireren. Over wat deze mensen in onze naam uitrichten, hebben we echter geen controle. Meer zelfs, we hebben dit niet meer in de hand.

Getekend,
S.
Kleine Opstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s