zes

Krantenartikel / derde optie

De stad waar enkele uren geleden een spontane opstand uitbrak, is geen stad als alle andere. Wie naar deze stad komt, doet dat om er te blijven. Toevallige passanten zijn er niet. De enigen die de stad verlaten, doen dat in een doodskist, omdat de begraafplaats in de stad te klein geworden is en men inwoners tegenwoordig net buiten de stad begraaft.
Hoewel dit gegeven futiel lijkt, is de kans groot dat de oorzaak voor de plotse opstand en diens gevolgen in dit ogenschijnlijk irrelevante feit te vinden is. De stad waar deze opstand is ontstaan, is een stad die langzaamaan uit zijn voegen aan het barsten is. Deze opstand maakt de scheuren zichtbaar die uit dit voortdurende uitdijen zijn voortgekomen. Experimenten met ratten tonen aan dat overbevolking leidt tot irritatie en agressie. Een blik op deze stad leert dat we geen ratten nodig hebben om tot deze conclusie te komen.
Hoewel nog steeds onduidelijkheid bestaat over de motieven en de organisatie van deze beweging, kunnen we inmiddels wel stellen dat de kans groot is dat deze mensen de komende dagen en weken de gemoederen zullen blijven beroeren. Aangezien de opstandelingen zichzelf geen naam hebben toebedeeld, wil ik dat in hun plaats doen. Wat geen naam heeft, bestaat niet, dus wat mij betreft, gaat de massa die is samengetroept in het centrum van de stad vanaf nu door het leven als Kleine Opstand. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s