proloog

Hoe dit verhaal precies begint, is moeilijk te achterhalen.

Wanneer de eerste berichten de redactie bereiken dat er iets aan de hand is in de stad, is de actie al een paar uren aan de gang.

Uiteraard zijn er achteraf reconstructies gemaakt. In de meest gangbare van die reconstructies stapt bedrijfsleider X die dag rond 11u het kantoor van zijn ondergeschikte Y binnen en vindt hij, tot zijn grote verbazing, Y niet in zijn kantoor. Navraag leert dat Y die dag niet is komen opdagen en telefonisch onbereikbaar is. Navraag leert ook dat Y zich tot die dag steeds loyaal heeft opgesteld ten opzichte van de firma, dat hij bereid was te werken op feestdagen wanneer men hem dat vroeg en steeds in orde was met allerlei regels en verplichtingen. De afwezigheid van Y krijgt dus vrijwel meteen de stempel “verontrustend”.

De verdwijning van Y zou minder verontrustend zijn geweest, als niet op hetzelfde moment bedrijfsleider Z tot de vaststelling was gekomen dat ook bij hem een loyale en betrouwbare ondergeschikte niet was komen opdagen.

In de daaropvolgende uren krijgt de politie herhaaldelijk dit soort meldingen te verwerken.

Tegelijk met de identieke vaststellingen die bedrijfsleiders overal in de stad doen, lopen op de redactie van de krant waar ik werk de eerste berichten binnen dat er onaangekondigd een betoging door de straten van de stad trekt. Niemand weet wie de organisatoren zijn. Niemand weet waarvoor men betoogt. Men weet alleen dat door de stad een massa trekt en dat die massa aangroeit.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s